Tietokannat

ePress (kirjaston koneilta)
Kotimaiset sanomalehdet digitaalisina näköisversiona.

eMagz (kirjaston koneilta)
Kotimaisten aikakauslehtien sähköinen lehtipalvelu Emagz on käytettävissä Satakirjastoissa. Palveluun pääsee kirjastojen asiakastietokoneilla ja tableteilla tai asiakkaiden omilla laitteilla, jotka käyttävät kirjaston langatonta verkkoa. Lehdet ovat luettavissa 12 kuukauden ajan. Samaa lehteä voi lukea yhtäaikaisesti rajoitettu määrä käyttäjiä. Jos haluamasi lehden lukuoikeudet ovat käytössä, yritä hetken kuluttua uudestaan.

Aleksi (kirjaston koneilta)
Kotimaisten sanoma- ja aikakauslehtiartikkelien viitetietokanta. Aikakauslehtiartikkeleita on Aleksissa vuodesta 1982 alkaen ja sanomalehti-artikkeleita vuodesta 1996 alkaen.

Arto
Kotimaisten artikkeleiden viitetietokanta.

Naxos
Musiikkikirjastossa on noin 55.000 cd-levyä, joista pääosa on klassista musiikkia, mutta myös esimerkiksi jazzia ja etnomusiikkia löytyy. Naxos toimii kirjastokortinnumerolla.

Viola
Suomen kansallisdiskografia ja nuottiaineiston kansallisbibliografia. Siihen on tallennettu tiedot kaikista kotimaisista nuoteista vuodesta 1977 alkaen sekä kotimaisista äänitteistä aina vuodesta 1901 alkaen.

Fono.fi
Äänitetietokanta. Fono.fi sisältää tiedot kaikista Yleisradion äänilevystöön vuodesta 1974 lähtien hankituista äänilevyistä. Siitä lähtien kaikki Yleisradioon hankitut levyt on luetteloitu Fonoon. Lisäksi Fonoon on taannehtivasti syötetty tietoja äänilevystön vanhemmista kokoelmista.

Fennica
Suomen kansallisbibliografia, joka sisältää tiedot Suomessa painetuista tai muuten valmistetuista kirjoista, lehdistä, sarjoista, kartoista, audiovisuaalisesta aineistosta sekä elektronisista tallenteista.

Kirjasampo
Kaunokirjallisuuden verkkopalvelu, jonka tarkoituksena on auttaa lukijoita löytämään helpommin ja kattavammin uutta, mielenkiintoista luettavaa.

Kiiltomato.net
Kirjallisuuskritiikin verkkolehti. Kiiltomatoa kustantaa Lukukeskus.

Okariino.fi
Lasten verkkosivustolla ovat lasten suosikit: kirjat, elokuvat, pelit ja omat tarinat.

Sivupiiri.fi
Kirjoja ja kavereita - nuorten kirjallisuussivusto.

Elonet.fi
Elonet on Kansallisen audiovisuaalisen arkiston ja Valtion elokuvatarkastamon ylläpitämä tietokanta, joka sisältää tietoa Suomessa esitetyistä elokuvista ja muista kuvaohjelmista sekä niiden tekemiseen osallistuneista henkilöistä ja yhtiöistä.

Elävä arkisto
Yleisradion palvelussa on saatavilla yli 5000 audio- ja yli 15000 videoleikettä 100 vuoden ajalta YLE:n arkistoista.

Finlex
FINLEX säädöstietopankki koostuu yli kahdestakymmenestä tietokannasta. FINLEX-palvelun kokonaisuudet ovat lainsäädäntö, oikeuskäytäntö, hallituksen esitykset, viranomaisnormit ja valtiosopimukset.

Terveyskirjasto
Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista jokaisen suomalaisen ulottuville. Terveyskirjastossa on yli 10 000 asiantuntijoiden laatimaa artikkelia.

Makupalat
Hämeenlinnan kaupunginkirjaston ylläpitämä linkkikirjasto.

Mitä Suomi lukee?

Tilastoa siitä, mitä suomalaiset lukevat kuukausittain. Tilasto perustuu laajan valikoiman kirjakauppojen ja muutamien marketketjujen kirjamyyntiosastojen kyseisen kuukauden kirjamyyntiin.
 

Kirja-arvosteluja

Helsingin Sanomien ilmaisessa arkistossa on lähes 10 000 kirja-arviota vuodesta 1997 alkaen.

Kirjavinkit

Kirjavinkit on kirjojen esittelemiseen keskittynyt sivusto, josta löytyy kirja-arviot yli 2000 kirjasta.