Lapset ja nuoret 

 

 

Lukudiplomi 1.-6. luokkalaisille

Lukudiplomi on kaikkien käytettävissä! Sitä voidaan hyödyntää kouluissa tai vapaa-ajalla ja sen tarkoituksena on kannustaa lukemaan sekä tarjota vinkkejä sopivan luettavan löytämiseen.
Lukudiplomin saa, kun lukee seitsemän kirjaa lukudiplomilistalta. 1 – 2, 3 – 4 ja 5 – 6 luokille on omat kirjalistansa. Jokaiselta luokka-asteelta voi saada lukudiplomin, kunhan eri vuosina lukee eri kirjat. Kirjoja kannattaa valita ja lukea mahdollisimman monia erilaisia, eri ryhmistä tai eri kirjoittajien kirjoittamia.
Jokaisen luetun kirjan jälkeen täytetään kohta lukuseurantalomakkeeseen, johon kirjoitetaan myös pieni palaute luetusta kirjasta. Kun kaikki seitsemän kirjaa on luettu ja seurantalomake täytetty, se palautetaan kirjastoon. Lukudiplomit jaetaan osallistuneille kevätlukukauden loppupuolella.
Lisätietoa lukudiplomin suorittamisesta saat kirjastosta!
Mukavia lukuhetkiä!

PDF-tiedosto Lukuseurantalomake  (174 kB)

Satutunnit pääkirjastossa

 

Aamusatutunnit klo 9.30-10.00:
2.10., 16.10., 27.11, sekä 11.12.

Iltasatutunnit klo 17.30-18.00:

3.10,  sekä 28.11.

 

 

 

 

Satutunnilla lapset pääsevät kuuntelemaan satuja, jonka jälkeen askarrellaan. Satutunnille on vapaa pääsy ja kaikenikäiset lapset ovat tervetulleita.

 

Kirjavinkkaukset kouluille

Kirjasto tarjoaa kirjavinkkaustilaisuuksia koululuokille. Vinkkaukset tapahtuvat pääsääntöisesti kirjaston tiloissa opettajan ja kirjaston etukäteen sopimana aikana.

Tiedustelut ja varaukset:

kirjaston numerosta 040 488 6175 tai

sähköpostista saara.torniainen(a)kokemaki.fi

Vinkkauksia kannattaa kysellä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, että ehdimme kirjastossa valmistautua vinkkaukseen. Vinkkauksia voidaan myös rakentaa johonkin tiettyyn aiheeseen liittyen.

 

 

Kirjasarjat kouluille

 

 

Koululaissarjat ovat kouluille tarkoitettuja kirjasarjoja. Kirjoja on hankittu 10-30 kappaletta, joka mahdollistaa koko luokan lukea samaa kirjaa.

Tällä hetkellä kirjastosta löytyy noin 50 eri koululaissarjaa. Näiltä sivuilta löydät tarkemmat listat sarjoista. Linkin takaa löytyy pieni esittely jokaisesta kirjasta, kirjojen lukumäärä sekä mille luokalle kirjaa suositellaan.

Kysy lisää kirjaston henkilökunnalta!

Lautapelejä

Konsolipelejä

PS3, PS4, Xbox360, Xbox One, Wii sekä Wii U. 

Lehdet

- Aku Ankka
- Bamse
- Hevoshullu
- Koululainen
- Demi
- Pelit
- Seventeen