Kouluille

 

 

 

Kirjavinkkaukset

Kirjasto tarjoaa kirjavinkkaustilaisuuksia koululuokille. Vinkkaukset tapahtuvat pääsääntöisesti kirjaston tiloissa opettajan ja kirjaston etukäteen sopimana aikana.

 

Tiedustelut ja varaukset:

kirjaston numerosta 040 488 6175 tai

sähköpostista saara.torniainen(a)kokemaki.fi

Vinkkauksia kannattaa kysellä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, että ehdimme kirjastossa valmistautua vinkkaukseen. Vinkkauksia voidaan myös rakentaa johonkin tiettyyn aiheeseen liittyen.

 

 

Lukudiplomi 1. - 6.luokkalaisille

Lukudiplomin tarkoitus on innostaa lapsia ja nuoria lukemaan enemmän. Lukudiplomia varten luetaan kuusi kirjaa. Jokaiselle luokka-asteelle on oma kirjalistansa, johon on valittu Kokemäen kirjastosta löytyviä kirjoja. Kirjoja kannattaa valita ja lukea mahdollisimman monia erilaisia, eri ryhmistä tai eri kirjoittajien kirjoittamia. Jokaisen luetun kirjan jälkeen tehdään yksi tehtävä lukudiplomitehtävälistalta. Tehtäviä ei tarvitse tehdä järjestyksessä vaan jokainen voi valita itselleen mieluisat tehtävät. Tehtävälista on sama jokaisella luokka-asteella. Tehtävät palautetaan opettajalle. Kun kirjat on luettu ja tehtävät tehty, voi opettaja tulostaa lukudiplomin ja kirjoittaa sen oppilaalle.

Opettaja päättää suorittaako luokka lukudiplomin. Hän myös päättää miten ja milloin lukudiplomi suoritetaan ja kontrolloi suorituksia. Kontrolloinnin apuna voi käyttää lukudiplomikirjani -liitettä, jonka voi tulostaa ja oppilas voi kerätä siihen lukemansa kirjat. Koko luokalla ei kannata suositella samaa kirjaa, koska kirjoja on rajallinen määrä. Muutamia poikkeuksia on koululaissarjojen muodossa. Niistä voi kysyä kirjastosta.

Lukudiplomitöistä voi järjestää kirjastossa näyttelyn niin halutessaan. Näyttelyajoista voi sopia kirjaston kanssa. Näyttelyn yhteydessä voi halutessaan pitää myös diplomien jakotilaisuuden.

Lukudiplomitehtävien kirja-arvosteluja voi lähettää kirjastoon julkaistavaksi. Ne julkaistaan kirjaston kotisivuilla kirjavinkkeinä. Kirja-arvostelut voi lähettää osoitteeseen kirjasto(a)kokemaki.fi.

Lukudiplomin kirjalistoja päivitetään vuosittain ja ehdotuksia kirjoista voi lähettää osoitteeseen kirjasto(a)kokemaki.fi. Myös muu palaute ja kehittämisehdotukset ovat tervetulleita!

Kirjasarjat luokille

 

 

Koululaissarjat ovat kouluille tarkoitettuja kirjasarjoja. Kirjoja on hankittu 10-30 kappaletta, joka mahdollistaa koko luokan lukea samaa kirjaa.

Tällä hetkellä kirjastosta löytyy noin 50 eri koululaissarjaa. Näiltä sivuilta löydät tarkemmat listat sarjoista. Linkin takaa löytyy pieni esittely jokaisesta kirjasta, kirjojen lukumäärä sekä mille luokalle kirjaa suositellaan.

Kysy lisää kirjaston henkilökunnalta!

Luku- ja muita vinkkejä lapsille!

 

Scifi- ja fantasiakirjallisuutta

 

Nuorten kirjallisuussivusto

 

Mediataitokoulu. Tietoa ja tehtäviä mediakasvatuksesta.

 

Mitä kirjaston kulisseissa tapahtuu?