Digitointitila

Digitointitilassa asiakas voi muuttaa VHS-kasetteja (myös VHS-C ja SuperVHS), LP-levyjä ja C-kasetteja digitaaliseen muotoon. Lisäksi tilassa voi skannata digitaaliseen muotoon valokuvia, diakuvia sekä negatiiveja. Ensimmäisellä kerralla on mahdollisuus saada opastus laitteiden ja ohjelmistojen peruskäyttöön ja tämän jälkeen digitointi tapahtuu omatoimisesti. Digitointitilassa on asiakkaan käytössä ohjeita digitointia varten. Kirjaston henkilökunta ei digitoi asiakkaan aineistoja. Digitointitilaan on varattava aika etukäteen joko käymällä paikanpäällä kirjastossa tai soittamalla numeroon 040 488 6175. Digitointi on maksutonta, mutta ajan varaaminen edellyttää henkilöllisyystodistuksen esittämistä sekä vähintään 15 vuoden ikää.

Digitointiin on varattava aikaa reilummin kuin mitä siirrettävä tallenne kestää. Digitointitila on käytettävissä kirjaston aukioloaikojen mukaisesti. Asiakkaan tulee suunnitella varaus siten, että digitointi on valmis viimeistään kirjaston sulkemisaikaan mennessä. Digitointitilaan mahtuu kerrallaan 1-3 henkeä. Tilaan ei saa viedä ruokia tai juomia.

Aineistoa voi tallentaa väliaikaisesti käytössä olevan tietokoneen kiintolevylle ja asiakas on itse vastuussa tallenteiden poistamisesta. Pysyvää tallentamista varten asiakkaan pitää tuoda mukanaan muistitikku, CD- tai DVD-levyjä. Työaseman asetusten muuttaminen tai omien ohjelmistojen asentaminen koneelle on kielletty.

Katselussa, tallennuksessa ja kopioinnissa tulee noudattaa voimassa olevaa lainsäädäntöä. Laittoman aineiston käyttö ja katselu on kiellettyä. Kirjasto ei vastaa asiakkaan töiden häviämisestä tai joutumisesta vääriin käsiin eikä laitteiden aiheuttamista vahingoista. Kirjasto ei vastaa vahingoista, joita kirjaston laitteilla voidaan aiheuttaa kolmannelle osapuolelle. Asiakas on korvausvelvollinen, jos laitteistolle tai ohjelmille tehdään tahallista ilkivaltaa tai vahinkoa sinä aikana kun asiakas on varannut tilan. Asiakas on velvollinen lukitsemaan oven aina poistuessaan digitointitilasta. Jos asiakas huomaa laitteissa tai ohjelmissa ongelmia tai vikoja, tulee niistä ilmoittaa henkilökunnalle.

Käytettävissä on 64-bittinen tehotyöasema. Käyttöjärjestelmänä on Windows 7.

Ohjelmat:
Videoeditointiohjelma: Adobe Premiere Elements 9
Kuvankäsittelyohjelma: Adobe Photoshop 9 ja Picasa
Äänenkäsittelyohjelma: Audacity

Laitteet:

Internet-työasema

LP-soitin

Kasettinauhuri

VHS-nauhuri

SuperVHS-nauhuri

Skanneri