Kehitysvammaisten erityispalvelut

Kehitysvammahuollossa toteutetaan yksilöllistä palveluohjausta, jonka avulla pyritään löytämään kehitysvammaiselle henkilölle ja hänen perheelleen sopiva palvelukokonaisuus. Asiakkaille laaditaan palvelusuunnitelma, joka perustuu asiakkaan henkilökohtaisen tilanteen kartoitukseen ja siinä todettuun palvelutarpeeseen.

Kehitysvammahuollon avohuollon palvelut toteutetaan Kokemäen kaupungin omana toimintana, osa ostetaan muilta kunnilta ja yksityisiltä palveluntuottajilta. Laitospalvelut ja kehitysvammapoliklinikan erityispalvelut tuottaa Satakunnan sairaanhoitopiirin sosiaalipalvelut.  

Otathan yhteyttä erityispalvelupäällikköön, jos tarvitset lisätietoa, tukea tai neuvoja kehitysvammahuollon palveluihin liittyen tai olet hakemassa kehitysvammapalvelujen piiriin.

Erityispalvelupäällikkö Tiina Ketonen
Tulkkilantie 2, 32800 Kokemäki
puh. 040 488 6228
   

Kehitysvammahuollon palvelut

Toimintakeskus Hovipaja                                                                  

Tulkkilantie 4, 32800 Kokemäki

puh.  työtoiminta     040 488 6219

         päivätoiminta 040 488 3970
 

      Hovipajassa järjestetään mielekästä kehitysvammaisten kyvyt ja taidot huomioivaa työ- ja päivätoimintaa. Toiminnalla tuetaan aikuisuutta ja itsenäistä selviämistä. Hovipajan yhteydessä toimii myymälä, jossa on myynnissä Hovipajan omia tuotteita.

      Myymälä avoinna arkisin klo 9.00 – 15.00


 

Asumisohjauksessa tarjotaan tukea, apua ja ohjausta itsenäisesti, omissa kodeissaan asuville kehitysvammaisille henkilöille. Tuen määrä vaihtelee yksilöllisesti. Asumisohjausta on saatavana arkipäivisin.

Asumisohjaajat
Eija Mäkitalo ja Paula Välimäki puh. 040 488 6217


 

Kirsikkakoti

 

Kirsikkakoti                                                                       
Vuolletie 1 A, 32800 Kokemäki
puh. 040 488 6218

      Kehitysvammaisten autettu asumisyksikkö tarjoaa ympärivuorokautisen, kodinomaisen vaihtoehdon kahdeksalle asukkaalle. Kirsikkakoti sijaitsee Vuollekodin kiinteistössä. Kirsikkakodilla on oma piha ja sisäänkäynti Vuolletieltä. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka he saavat itse kalustaa. Yhteisiä tiloja ovat olo- ruokahuone, sauna- ja pesutilat sekä inva-wc.